Sociale angst buddy

Adobe XD | AR toevoeging | Research

Mijn rol:

Onderzoek gedaan naar de doelgroep: jongeren met sociale angst. Bevindingen hiervan verwerkt in een concept en dit uitgewerkt tot een prototype.

Platformen:

Mobiele app in Adobe XD & AR in Adobe Aero

In opdracht van Avans Lab

2020

Het vraagstuk

Tijdens dit project heb ik een half jaar onderzoek gedaan naar sociale angst. Ik heb onderzocht wat voor soort medium het beste zou kunnen werken als buddy en op welke manier een gebruiker de gegeven tips en informatie accepteert. Ik heb gekozen voor een app-design met een rustige uitstraling en niet meer prikkels dan nodig is. Omdat de doelgroep geen behoefte heeft aan onnodige prikkels. Dit ontwerp is getest bij mensen met een sociale angst.

Exploratie richtingen

Er waren meerdere opties die ik wilde onderzoeken in dit project. Wat gebeurd er bijvoorbeeld als een gebruiker advies krijgt van zichzelf? dit zou ik kunnen uitvoeren d.m.v. deepfake technologie. Bij het testen van mijn hypothese dat een persoon sneller advies van zichzelf zou aannemen, kwam ik erachter dat dit vaker niet het geval was.

Ik ben geïnteresseerd in AR en wilde dit overwegen als optie voor mijn onderzoek. Het leek een interessante optie om een object toe te voegen aan de eigen omgeving van de gebruiker. Het gebruiken van AR schijnt meer hersenactiviteit te gebruiken dan alleen een app. Om de gebruiker te laten wennen aan dit concept is de app een combinatie van een normaal scherm met een optie voor het plaatsen in AR. Het character zou kunnen communiceren d.v.m. AI.

Het opgeleverde document

Het resultaat

test hier het prototype